SVĚTÁCI U KRAKONOŠE

5. 10. 2018

SVĚTÁCI MÍŘÍ ZA KRAKONOŠEM

Krakonošův divadelní podzim, tak zní název národní přehlídky venkovských divadelních souborů, konající se každoročně na podzim ve Vysokém nad Jizerou. V letošním roce byl poprvé na tuto přehlídku pozván, jako čestný host, i kutnohorský Ochotnický spolek Tyl, s představením Světáci. Na domovské scéně měli Světáci premiéru jako silvestrovské představení v roce 2017, pod režijním vedením Veroniky Lebedové a Oty Fialy.

Účast na této 49. prestižní přehlídce je pro spolek velkou ctí a také motivací pro další činnost. Světáky soubor odehraje, jako závěrečné představení přehlídky, v sobotu 20. října v 15 hodin. To, že je představení již měsíc beznadějně vyprodané je pro všechny, kteří se na realizaci představení podílejí, velkou motivací a pilně se na první zájezdové vystoupení připravují.

V den 85. výročí otevření Tylova divadla 12. listopadu v 19 hodin se Světáci opět vrátí do Kutné Hory a svou 3. reprízou poděkují divákům, u kterých si získali velkou oblibu. Toto představení přilákalo do Tylova divadla již 1347 návštěvníků.

Co dodat? Děkujeme Vám
Veronika Lebedová a Ota Fiala