POSLEDNÍ HŘÍCH PANA MIKULÁŠE

Historická veselohra z prostředí Kutné Hory, připomínající výraznou osobnost královského města, kronikáře, milovníka dobrého vína a krásných žen, Mikuláše Dačického z Heslova. Příběh, v němž tento renesanční bohém zachrání dvojici milenců od nežádoucího sjednaného sňatku, je inspirován legendárním filmem Cech panen kutnohorských, natočeného podle scénáře Zdeňka Štěpánka neméně legendárním režisérem Otakarem Vávrou.

Podle scénáře režiséra inscenace Miroslava Štrobla hrají členové kutnohorského Ochotnického spolku TYL:  Otakar Fiala, Veronika Lebedová, Michal Smrkovský, Martin Betuštiak, Veronika Štroblová, Jiří Pospíšil, Martin Čerych, Jan Hejral, Denisa Šebestová, Eva Bicanová, Karel Polívka, Jan Jelínek, Veronika Ošťádalová, Lenka Pospíšilová, Marcela Jiroušková, Boris Buňka, Tomáš Morawski, Karel Kraus, Petra Klailová, Petra Wagenknechtová, Míša Králíková, Radka Karešová a další.

Představení jsme odehráli na přelomu července a srpna 2018 na nádvoří Vlašského dvora. Pokud jste se nestihli přijít podívat, nezoufejte, na příští léto plánujeme několik repríz, vše se včas dozvíte na našich stránkách nebo facebooku.

Napsali o nás:

Svoboda.INFO - galerie fotografií